Készülj fel a hatodik hullámra: ezeket szerezd be a koronavírus járvány idejére!

Bár a koronavírus ötödik hulláma véget ért, a szakemberek folyamatosan figyelik a járványügyi adatokat. Nincs kizárva, hogy egy újabb hullám is ki fog alakulni a rosszabb őszi, téli időjárás megjelenésével. Hogyan készülhetünk fel hatékonyan egy esetleges hatodik hullámra a koronavírus esetében?

Ha van mit tanulnunk az 1918-as influenzajárvány történetéből, valamint a Covid-19 vírussal kapcsolatos eddigi tapasztalatainkból, az az, hogy a pandémia előtti élethez való idő előtti visszatérés több megbetegedést és több halálesetet kockáztathat. Tudjuk, hogy a társadalmi távolságtartás, a maszkviselés és a rendszeres tesztelés életeket menthet. Számos biztonságos és hatékony oltóanyag kifejlesztése folyamatban van, és az oltások üteme pedig hetente nő. Ha bizonyos szinten ragaszkodunk ezekhez a koronavírus ellen küzdő óvintézkedésekhez, azzal egy jól irányzott stratégiát választunk, ami utat jelenthet a betegség új hulláma és a járvány gyorsabb vége között. A Covid-19 új variánsainak köszönhetően (például az omikron variáns), a vírus egyre fertőzőbb, és gyorsabban terjed az egész világon.

Bár a járványügyi korlátozások az 5. hullám végével most enyhültek, fontos, hogy hatékonyan felkészüljünk egy esetleges hatodik hullámra. Legyen otthonodban szájmaszk, érintés nélküli lázmérő, véroxigénszint-mérő és antigén gyorsteszt. A koronavírus antigén gyorstesztek több, mint 95%-os pontosággal, 10 perc alatt mutatják az eredményt. A mintavétel a tesztek típusától függően történhet nyálból, szájgarati váladék mintából vagy orrüregi váladék mintából. Ezek a Covid-19 tesztek tökéletesen felhasználhatók az emberek szűrésére közvetlenül olyan interakciók előtt, amelyek során lehetséges a fertőződés. A Carbon Medical webáruházban minden szükséges eszközt megtalálsz, amelyre a járvány elleni védelemhez szükséged van.