Duguláselhárítás kamerás vizsgálattal

Cut view of handyman holding tool box and wrench in hands. He stand in kitchen. Guy wear special uniform. Daylight

A jó öreg pumpa és nagymamáink jól bevált ecetes átöblítése ideig-óráig valójában megoldást kínálhatnak, ha duguláselhárítás a cél. Egy komolyabb, visszatérő dugulás esetében azonban már érdemes lehet a probléma mélyére nézni. Ilyen innovatív módszer a kamerás csővizsgálat is.

Miért olyan közkedvelt módszer a kamerás csatornavizsgálat?

Dugulást gyakorlatilag bármi okozhat: egy mosdóba ejtett tárgytól kezdve a sűrű tisztálkodószereken át egészen a komolyabb, csőrendszeri problémákig. Ha pedig a lefolyórendszer valamely részét folyamatosan dugulás sújtja, akkor ott már érdemes lehet csatorna diagnosztikát végezni. A kamerás csatornavizsgálat messze az egyik legkedveltebb módszer, ha duguláselhárítás forog kockán. Mutatjuk az előnyöket!

Pontos feltérképezés

A csatornakamerázás egy komplex hibafeltárási vizsgálat, melynek során mm pontosan megállapíthatóvá válik a dugulás helye és oka. A csőbe vezetett kamera egy tiszta és éles képet ad a csövek belsejéről, de erről a szakemberek is meggyőződhetnek, hiszen folyamatosan nyomonkövetik a kamera útját egy külső monitoron keresztül. A kamerára szerelt nagy fényerejű LED pedig kiváló belátást biztosít egy szűk és sötét csőben is. A Dénes Építőipari Kft. szakemberei például modern Rothenberg épületgépészeti eszközökkel érkeznek meg a tett helyszínére, így a pontos diagnosztika garantált lesz.

Gyors munka

Sokan félnek vízvezetékszerelőt hívni, hiszen tartanak attól is, hogy hosszú időre nélkülözniük kell majd a fürdőszobát. Ez pedig különösen kellemetlen lehet olyan háztartásokban, ahol csak egy vizes helyiség található a lakásban. A Dénes Építőipari Kft.-nél például a kamerás csatornavizsgálat már olyannyira rutineljárásnak bizonyul, hogy 1 óra leforgása alatt végeznek vele a szakemberek, ha duguláselhárítás a cél.

Nem sérül a burkolat

A kamerás felderítésnél semmi szükség megbontani az előzőleg gyönyörűen lerakott burkolatot, kifestett falakat. A módszer során a szakemberek egy aprócska kamerafejet indítanak útjára a csatornacsőben, amit egyszerűen csak végigtolnak benne. Ha pedig egy sérült csővel találkoznak, akkor elég csak azon az egy ponton elvégezni a bontást. A Dénes Építőipari Kft. profi szakemberei nemcsak, hogy minden felszerelést magukkal visznek, de a javítást követő helyreállítási munkálatokban is számíthatunk rájuk.

Bármilyen csőrendszerben bevethető

Ahány ház, annyiféle vízhálózat és csőátmérő létezik. A kamerás csatornavizsgálat előnye, hogy különféle méretű kamerafejek léteznek, így biztosan nem marad majd felderítetlen szakasz, ha duguláselhárítás a cél. A Dénes Építőipari Kft. modern Rothenberg eszközeivel lehetőség nyílik a hálózatok gyors és pontos felderítésére, mindezt az 50-es csövektől egészen az ipari méretekig. A csövek anyagát tekintve pedig teljesen mindegy, hogy műanyag, fém vagy valamilyen egészen más anyagú szerkezetet kell átvizsgálni.

Megelőzésre is kiváló

A kamerás vizsgálat nemcsak duguláselhárítás esetén jöhet jól, de időközben olyan problémákra is fény derülhet, amik a jövőbeli használatot illetően sem lesznek elhanyagolhatók. A módszerrel tehát a dugulás pontos helyének meghatározása mellett, a csatorna lejtése, a kanyarok, fordulók elhelyezkedése, csőátmérők lekövetése, de akár kisebb hajszálrepedések felderítése is megvalósíthatóvá válik.