Ilyenek a modern otthonok bejárati ajtói

House isolated in the field

A bejárati ajtó kiválasztása kulcskérdés lehet otthonunk biztonsága érdekében, hiszen ez lesz az a felület, ahol a betolakodók először próbálkozni fognak. Nem érdemes megfeledkezni azonban az esztétikai szempontokról sem, mivel egy jól megválasztott darab otthonunk legszebb éke lehet.

Mi jellemez egy igazán modern otthont?

Még a mai napig is rengeteg féle lakberendezési stílus közül találhatjuk meg a kedvünkre valót, így szabadon dönthetünk a klasszikus, minimalista vagy éppen ultra modern megjelenések között. A modern stílus a 21. században igazi térhódításnak örvend, így nem csoda, hogy egyre többen hajlanak ezen irányzat felé. Egy ilyen stílusban megálmodott otthon kétségtelenül letisztult, elegáns, és minden egyes szegletében a funkcionalitás köszön vissza. A megjelenést tekintve se nem túl hivalkodó, se nem túl egyszerű: pont tökéletes. A stílusjegyek közé tartoznak még a világos terek, a nagy üvegfelületek, a letisztult formák, a kellemes pasztellszínek, na és persze a felesleges dekoráció elhagyása. Egy ilyen otthonba pedig modern bejárati ajtók dukálnak.

Milyen legyen a bejárati ajtó?

Biztonságos

Lehet bármilyen szép és modern egy bejárati ajtó, ha nem képes betölteni alapvető funkcióját. A biztonság mindenekelőtt elsőbbséget élvez, ha bejárati ajtó kialakításáról van szó. Egy optimális biztonságtechnikai tulajdonságokkal kecsegtető nyílászáró mögött ugyanis a családunk és értékeink is sokkal nagyobb biztonságban lehetnek, hiszen nyugodtan hajthatjuk majd álomra a fejünket. Szerencsére ma már általában olyan modellek kerülnek ki a gyártósorokról, amelyek kiváló paraméterekkel rendelkeznek. A Realtherm Optimum, Synego és Elegant bejárati ajtók esetében például a leemelésgátló ajtópánt és MABISZ által minősített rúdzár szinte alapfelszereltség lesz. De ha még ez sem volna elég, akkor kérhetjük további extra megerősítéssel is az ajtót pl. ragasztott biztonsági üveggel.

Ígéretes megjelenésű

Talán kevesen gondolnak erre, de a bejárati ajtók is ugyanúgy kiveszik a részüket otthonunk arculatának kialakításában. Ez lesz ugyanis az a felület, amivel a hozzánk érkezők először találkoznak. Egy stílusos nyílászáró valódi eleganciát visz az otthonunkba, és anélkül képes felvillanyozni a lakókörnyezet hangulatát, hogy ehhez bármiféle költséges átalakítást kellene véghezvinni. Ma már szebbnél-szebb darabok közül válogathatunk, így a kialakításnak csak a képzelet szabhat határt. A Realtherm kínálatában elérhető Optimum bejárati ajtók például 30 féle dekorfóliából, a Synego és Elegant modelleket pedig 50 féle színből és dekorból választhatjuk ki.

Kényelmes

A bejárati ajtó a lakás azon pontja, amelyen napjában többször is áthaladhatunk. Éppen ezért a tudatos vásárlók már olyan nyílászárókat választanak, amelyek kényelmi funkcióban sem szűkölködnek. Az akadálymentes kialakítás nemcsak a lakossági felhasználás esetén jöhet jól, de az irodaházakban, üzlethelyiségekben, éttermekben stb. szinte már-már alapkövetelménynek számít. A Realtherm által kínált bejárati ajtók választásával tökéletes kényelemre számíthatunk, hiszen mind az Optimum, mind a Synego, mind az Elegant modellek rendkívül alacsony, mindössze 20 mm magas küszöbbel rendelkeznek.