Hogyan találjuk meg az ideális mobilt?

Manapság az okostelefonok elengedhetetlen részét alkotják mindennapjainknak. A hagyományos telefonáláson túl ezen keresztül tartjuk online a kapcsolatot a világgal különböző közösségi media felületeken, és segíti megörökíteni a számunkra fontos pillanatokat. A bőséges kínálatból azonban nehéz választani, így érdemes néhány egyszerű, ám fontos szempontot végiggondolni.

Az Alza kínálatában sokféle okostelefon és klasszikus mobil fellelhető egyaránt. Ebben a cikkben segítünk választani a három legfontosabb szempont alapján.

A képernyő mérete és kijelzője

Bizony, nem mindegy, hogy mekkora a telefon – itt számít a méret! Nemcsak azért, hogy minél szebb felbontásban nézhessük kedvenc felvételeinket – az sem mindegy, hogy a saját kezünkben hogyan fér el. Rengetegen használják a készüléket úgy, hogy az egyik kezükben fogják, a másikkal pedig az instrukciókat pötyögik be – de erre nincsen lehetőség, ha túl nagy az eszköz. Éppen ezért a mobiltelefonok böngészésekor mindig vegyük figyelembe annak méreteit és a saját kézfejünk, tenyerünk arányait! Lehet, egy popsocket is könnyen megoldja az esetleges nehézségeket.

Az OS, vagyis operációs rendszer

Az örök csata az Apple által fejlesztett iOS és a Google családjához tartozó Android készülékekre helyezi a fókuszt. Ezek mellett a Blackberry és a Symbian, és sok más kicsi OS is létezik. A választás köztük hasonló ahhoz, mint amikor eldöntjük, hogy egy Windows vagy Linux alapon működő számítógépes operációs rendszert választunk: mindenkinek megvan a maga stílusa, amit jobban preferál. Érdemes ezért ezzel kapcsolatban is utánaolvasni, hogy melyik rendszert tartjuk számunkra biztonságosnak vagy felhasználó barátnak.

Fényképek és videók

Ha valaki kifejezetten munkatelefont keres, ami csak hívásfogadásra és -indításra alkalmas, akkor érdemesebb egy klasszikus nyomógombos készüléket választani. Ha azonban a mindennapi használatra keressük a telefont, amivel sok szép emléket akarunk megörökíteni, akkor a beépített fényképezővel ellátott okoskészülék lesz a megfelelő választás. Rengeteg telefon már több beépített kamerával rendelkezik, hogy különleges felvételeket lehessen általuk megörökíteni.

Habár rengeteg okostelefon elérhető, mindig vegyük figyelembe, hogy mi a saját preferenciánk, és életmódunkhoz, szükségleteinkhez válasszuk ki a készüléket!

A fotó forrása:

Natee K Jindakum / Shutterstock.com