Hajnövesztő a mesés fürtökért

hajnövesztő
hajnövesztő

A legtöbb ember törekszik arra, hogy a frizurája mindig szép, dús és fényes legyen. A hajnövesztő termékek kimondottan erre a célra lettek kifejlesztve. Támogatják a fejbőrben végbemenő folyamatokat, ami azt jelenti, hogy serkentik a vérkeringést, erősítik a gyökereket és védik a szálak szerkezetét. A legtöbb készítményben megtalálható a koffein, a stemoxydine, a kardamom olaj, a bojtorján és a menta kivonatai. Ezek az összetevők nélkülözhetetlen elemei a serkentő szereknek. A hajnövesztő samponok mellett, saját maga is sokat tehet annak érdekében, hogy a szálak hamarabb növekedésnek induljanak.

Fontos, hogy a hajvégeket rendszeresen vágassa le, megfelelő fésűt használjon és minél kevesebbet használjon hajszárítót vagy formázót. A nem minőségi, olcsó kozmetikumok számos bajt okozhatnak. Érdemes arra figyelni, hogy egészségesen étkezzen, rendszeresen mozogjon és kellő mennyiségű vizet vigyen be a szervezetébe. A hajnövesztő olajok igazi csodatevők, amelyeket nem szabad kihagyni a rendszeres hajápolásból. A használatukkal nem csupán a véráramlást élénkítheti, de elkerülheti a fejbőr kiszáradását és korpásodását. A hajnövesztő szerek sokaságával lehet találkozni a gyógyszertárakban, ebből kifolyólag lehetősége van a hajtípusának megfelelőt kiválasztani.

A töredezett haj ápolása elengedhetetlen

Ez a probléma nagyon sok hölgy életét keseríti meg. A kémiai beavatkozások a töredezett haj leggyakoribb kiváltó okai közé tartoznak. Ezen kívül, a végek károsodásához vezethetnek a hőkezelések is, szóval ha teheti, akkor ne szárítsa, ne vasalja, ne süsse túl gyakran a haját! Mindenképpen érdemes a hajszerkezetének megfelelő ápolási készítményeket használni. Amennyiben nehezen igazodik el a samponok, a balzsamok, a pakolások és az olajok világában, akkor kérje ki a fodrásza tanácsát! Ha beszerezte a tökéletes szereket, akkor már csak az marad hátra, hogy az előírtak szerint alkalmazza.

A töredezett haj kialakulásának elkerülése érdekében, javasolt néhány dologra figyelni hajápolás közben. A vizes szálakat nem célszerű törölközővel dörzsölni. Ha lehetősége van rá, akkor széles fogú fésűt használjon, mivel a kialakítása lehetővé teszi, hogy károsodás okozása nélkül csússzon a szálak között. Heti 1 alkalommal ajánlott a töredezett haj ápolásának céljából valamilyen maszkot alkalmazni. Ez egyfajta kondicionáló kezelés, ami által nedvességet juttathat a szálakba, így nem alakul ki szárazság. Javasolt selyem vagy szatén párnahuzaton aludni annak érdekében, hogy kisebb legyen a súrlódás a szálak és a huzat között.