A Wazamba a kabalafigurák nagymestere

Wazamba

A kabalafigurákat elsősorban a sportok mezejéről ismerjük. A leghíresebb kabalák az olimpiákon szerepelnek, de az amerikai kabalafigurák is világhírnévre tettek szert az elmúlt évtizedekben. Az internet térnyerésével elérkezett az online kabalafigurák fénykora is, a szimpatikus arcok között pedig ott vannak a Wazamba Casino figurái is: Advar, Bomani és Chimola.

Biztatásra biztatnak

De mire is jók a kabalafigurák, mi a hasznuk a szórakoztatás mellett? A válasz talán egyszerűbb, mint gondolnád. A kabalafiguráknak az a komoly és fontos feladatuk van egy megmérettetés során, hogy a közönséget biztatásra biztassa. Tehát minél jobban lázba kell hozza a szurkolókat, hogy a csapat a lehető legnagyobb ujjongást és bátorítást kapja.

Milyen a jó kabalafigura?

Nézzük meg közelebbről a Wazamba kabalafiguráit! Három maszkos kis alakról van szó, kicsi testtel és nagy fejjel. Nem véletlenül emlékeztethetnek minket a filmekben látott erdei őslakosokra, hiszen a Wazamba alakoncepciója is egyébként ez a dzsungel-feeling.
Van egy harcos figura, Advar, aki íjával a kezében, ádáz tekintettel bámul a messzeségbe, valószinűleg az ellenségre. A középső alak Bomani, ő egy vicces, úgymond dzsungel-bohócnak tűnik, és ott van még Chimola, aki tagadhatatlanul az öreg bölcs a „faluban”.
Az a közös bennük, hogy első ránézésre is meg lehet nagyjából mondani, milyen személyiségük van, színesek, jópofa jelmezekbe vannak bújtatva, és hát mivel online kabalákról van szó, az is fontos, hogy a Wazamba grafikusai nagyon jó minőségben rajzolta meg őket.

Ne feledjük: a kabalák szerencsét is hoznak

A kabalafigura fogalma valójában többet jelent egy színes figuránál, amelyik a sporteseményeken szurkol. Tudjuk jól, hogy a kabalák szerencsét hoznak, és ez egy nagyon fontos tulajdonságuk. Advar, Bomani és Chimola sem véletlenül jelentek meg ott, ahol, hiszen abban igyekeznek segíteni, hogy az ember minél több Wazamba bonust nyerjen.
Azt pedig már mindenki maga dönti el, hogy hisz-e a kabalák erejében vagy sem.