Fotózd újra meghirdetett ingatlanod tavasszal!

A tavasz beköszöntével az emberek nyitottabbá válnak a változásra, ami az ingatlanpiacon egyaránt érvényesült. Az ingatlan.fm legújabb statisztikája szerint a második negyedévben élénkül a kereslet és a kínálat, így ebben az időszakban a potenciális vevőkért hatalmas versengés folyik az ingatlan értékesítői között. Szakértők szerint emiatt is tavasszal érdemes újra fotózni az ingatlant, illetve azon okból, hogy ilyenkor világosabb, szebb képek születhetnek.

A legtöbb vétel a november és a január közötti időszakban megy végbe. A vásárlási kedv tavasszal is magas, azonban a nyári hónapokban jelentősen visszaesik. Az ingatlan.fm adatai alapján a márciustól induló negyedév egyaránt sikeresen indult ezen elmélet mentén. Az emberek tavasszal bátrabban hoznak fontos témában döntéseket, amely nemcsak a mindennapok hétköznapi kérdéseire hatnak ki, hanem az olyan horderejű elhatározásokra is, mint az ingatlan vásárlás.

Ennek következményeképp a kereslettel arányosan a kínálat skáláját egyaránt bővül, így egyfajta verseny alakul ki az eladók között. Előnyre az ingatlanok újra fotózásával tehetnek szert. Hiszen egy tavaszi fotó az ingatlanról sokkal előnyösebb, hangulatosabb lehet a fények szempontjából.

Amennyiben házról van szó, az ingatlan.fm szakértője azt is megjegyezte, hogy érdemes rendbe tenni a ház körüli területet. A kert ápoltsága, rendezettsége sokkal vonzóbbá teheti az ingatlant. Erre nem szükséges nagyobb anyagi költséget szánni, mert az számít, hogy az igényesség hatását keltsük.

Az első dolog, amivel a potenciális vevő találkozik, még bőven az ingatlan előtt, az az azt körülvevő terület, így ez első benyomást kelt a vevőben magával az ingatlannal és az aktuális tulajdonossal kapcsolatban. Ez a tény még fontosabbá teszi, hogy rendezett legyen az ingatlan környezete mind a vevő látogatása előtt, mind az ingatlan fotózásához.