Ennyivel lesz kevesebb a fűtésszámlája a hőszigetelésnek köszönhetően

A napjainkban tapasztalható igen magas energiaárak számos család és vállalkozás mindennapjait nehezítik meg. Elsősorban a fűtési költségek azok, amelyek a legdrasztikusabb módon emelkedtek, bár szerencsére a mögöttünk hagyott tél egészen enyhe időjárással örvendeztetett meg, így viszonylag hatékonyan lehetett spórolni a fűtésszámlán. Mindazonáltal semmilyen garancia nincs arra, hogy az elkövetkező években megmarad ez a tendencia az időjárást illetően, ráadásul az energiaárak további növekedése sem kizárható. Éppen ezért érdemes előre gondolkodni és még az újabb tél beállta előtt korszerűsíteni otthonunk hőszigetelését. Egy hatékony családi ház hőszigetelés rengeteg megtakarítást jelenthet.

Mennyit spórolhatunk a hőszigetelés korszerűsítésével?

Egy átfogó, teljes körű családi ház hőszigetelés, noha nem olcsó mulatság, garantáltan megtérül néhány éven belül. Ráadásul a technológiai újításoknak, köszönhetően megfizethető árakon juthatunk hozzá kiváló minőségű alapanyagokhoz.

 

Nagy általánosságban azt mondhatjuk, hogy egy átlagos családi ház mindenkori hőveszteségének 25-40%-át a homlokzati falak adják. Ez az arány jóval nagyobb is lehet, ha a homlokzat szigetelése nem megfelelő. Persze ehhez egyéb tényezők is hozzájárulhatnak, mint például a fal anyaga, állapota, vagy épp a nyílászárók száma, mérete, hőtartó képessége.

 

Nem ritka, hogy a magyar családok keresetének akár 30-50%-a is elmegy a rezsire, melynek kb. a felét teszi a fűtés a téli hónapokban, de nyáron a klímaberendezések használata is igen költséges lehet. Otthonunk méretének, energiaigényének, vagy fűtőrendszerének függvényében éves szinten akár több százezer Ft-ot is megtakaríthatunk, ha figyelembe vesszük a nyári légkondicionálás hatékonyságát is.

A családi ház hőszigetelés más okból is fontos

A fenntartható jövő érdekében az új építésű ingatlanokra vonatkozóan egyre szigorúbb energetikai követelményeket támaszt az EU és a magyar országgyűlés. Mindazonáltal a szigorítások a jelentősebb felújításon áteső épületekre is vonatkoznak. A törvények noha a környezetvédelem jegyében születtek, az így megépített, vagy felújított ingatlanok értéke folyamatosan növekszik, ugyanis a 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet kimondja, hogy a 2018. január 1-e után használatba vett házak esetében, a homlokzati falak U értéke, vagyis hőátbocsátási tényezője nem haladhatja meg a 0,24 W/m2K értéket. Ez a későbbi értékesítés során igen fontos szempont.

Válassza a Hőszigetelésmester szolgáltatásait!

A családi ház hőszigetelés akár utólag is elvégezhető, de természetesen ennek elvégzéséhez nélkülözhetetlen a szakemberek munkája, akik professzionális szolgáltatásokat nyújtanak.

Ha Ön is Budapest környékén él és szeretné korszerűsíteni otthona hőszigetelését, forduljon bátran a Hőszigetelésmester csapatához, akik lakossági és ipari építkezéseken kvalifikált, nagy szakmai gyakorlattal rendelkező szakemberek.  Kivétel nélkül magas színvonalon dolgoznak, munkájukra garanciát vállalva.