Üzleti email előnyei kisvállalkozóknak

Manapság már egy kis üzletet vivő egyéni vállalkozó vagy kis cég tulajdonosa is elsősorban emailben kommunikál az ügyfelekkel, beszállítókkal. Az üzleti kommunikációhoz használt e-mail cím sokat elárul a vállalkozásáról, az e-mail tárhely minősége pedig fontos szerepet játszhat abban, hogy Ön szervezetten és a helyzet magaslatán álljon levelezésében is. Itt azt vizsgáljuk meg, hogy már az egyényi vállalkozóknak vagy kkv szektorba tartozó egy fős cégeknek is miért van szükségük professzionális e-mail tárhelyre.

1. Professzionálisabbá teszi megjelenését

professzionális e-mail tárhely segítségével üzleti domainnevet használhat e-mailjeihez. Így ahelyett, hogy @gmail.com vagy @outlook.com vagy @freemail.hu lenne az email címe, használhatja a @cegneve.hu címet. Ez azonnali hatást gyakorolhat azokra, akik megkapják az e-mailjeit, mivel Önt professzionálisnak mutatja, ami hasznos lehet a kisvállalkozók számára, amikor nagyobb cégekkel versenyeznek.

2. Növeli a bizalmat és a megbízhatóságot

Manapság az ügyfelek elvárják, hogy a cégek, amelyekkel üzletelnek, saját domainnel rendelkező e-mail címmel rendelkezzenek. Valóban, amikor az emberek ingyenes e-mail szolgáltatásoktól kapnak üzleti e-maileket, gyanakvóvá teheti őket azzal kapcsolatban, hogy az e-mail valódi-e vagy sem. Végül is bárki létrehozhat egy Gmail vagy Outlook e-mail fiókot, és azt a látszatot keltheti, hogy ő egy vállalkozás. Rengeteg spam és adathalász e-mailt küldenek ingyenes e-mail címek használatával.

A saját domaines e-mail cím egyik legnagyobb előnye, hogy a domain az Öné. Ha az emberek ilyen címről kapnak e-mailt, az növeli a bizalmat, hogy az valódi, és nagyobb bizalmat ad nekik, hogy igénybe vegyék az Ön szolgáltatásait.

3. Védi márkája hírnevét

Amikor megvásárol egy domain nevet, azt senki más nem használhatja. Ez megakadályozza, hogy más cégek megvásárolják, és az Ön cégének nevét és hírnevét felhasználva ellopják az Ön lehetséges ügyfeleit. Azt is megakadályozza, hogy a kiberbűnözők megvásárolják és felhasználják azt ügyfelei becsapására.

4. Több e-mail cím használata

A saját domainnévvel rendelkező professzionális e-mail tárhely egyik legfontosabb előnye, hogy több e-mail címet is használhat vállalkozása számára. Bár a kisvállalkozóknak nem biztos, hogy sok alkalmazottjuk van – ha van és nem csak önmaga űzi -, mindannyiuknak lehet saját üzleti e-mail címük. Még nagyobbnak is mutathatja cégét, mint amekkora valójában, ha különböző célokra különböző e-mail címeket hoz létre, így úgy tűnik, mintha több részlege lenne, például értékesítés@, ügyfélszolgálat@ és pénzügy@. Még speciális dolgokhoz is létrehozhat címeket, például hírlevél@.

5. Aknázza ki az üzleti email lehetőségét

Ha professzionális e-mail tárhelye van, sokkal többet is megtehet mint csak emaileket küldeni. Az e-mail fiókok létrehozása, kezelése és törlése sokkal egyszerűbbé válik, az e-maileket webmailen keresztül bármely böngészőből elérheti, vagy integrálhatja azokat kedvenc alkalmazásaiba, például az Outlookba, Thunderbirdbe, PC-n és telefonon történő használatra. E-mail-továbbítást és automatikus válaszokat is beállíthat, valamint naptárakat, névjegyzékeket és feladatokat hozhat létre és oszthat meg, mindezt egy könnyen kezelhető vezérlőpulton keresztül.

6. Időt takaríthat meg és növelheti a biztonságot

A postaládákat elárasztják a spam emailek, amelyek közül sok biztonsági fenyegetést hordozhat, például adathalászatot, rosszindulatú szoftvereket telepítő mellékleteket vagy rosszindulatú webhelyekre mutató linkeket. Egyes professzionális e-mail hosting csomagok, például az aWh tárhely szolgáltatónál, professzionális SPAM szűrőt használnak, mely akár a spamek 98%-ának kiszűrésével hetente több órát takaríthat meg a postaládája tisztításával, és megvédheti eszközeit a rosszindulatú szoftverektől, zsarolóprogramoktól, adathalászattól és más biztonsági fenyegetésektől.

7. Használja a új domain nevét e-mailhez és weboldalhoz is

Ugyanazt a domainnevet, amelyet az e-mail címéhez használ, egy weboldalhoz is felhasználhatja. Ha még nincs üzleti honlapja, ennek tökéletes értelme van, mivel lehetővé teszi, hogy vállalkozása megtalálható legyen az interneten, és sokkal több potenciális ügyfél lássa. Ráadásul, ha az aWh webtárhely-csomagját választja, az árban benne foglaltatik a professzionális e-mail tárhely, így nincs semmi extra költsége. A könnyen használható weboldalépítő programok, például a WordPress egy kattintással történő telepítésével pedig pillanatok alatt online lehet.

8. Védje a magát a hamisítóktól

A kiberbűnözők hamis e-mailek küldésével vehetik célba az ügyfeleit, amelyek úgy néznek ki, mintha azokat Ön küldte volna. Néha ezeket a hamisítványokat nagyon nehéz megkülönböztetni a valóditól, és ezért sokan esnek áldozatul.

Az e-mail SSL-tanúsítványok és egyébb védelmi technikák megvédik ügyfeleit azáltal, hogy ellenőrzik, hogy a kapott e-mail valóban Öntől származik, és nem valaki mástól. A kettős védelem érdekében az e-maileket és a csatolmányokat küldéskor titkosítják, így azokat útközben nem lehet lehallgatni vagy manipulálni.