Motor olajok vagy olajos motorok, nem mindegy!

Az autó-és motorszerelés jó játéknak tűnhet, de ha utána használni is akarod az eszközt, akkor azért nem árt, ha profira bízod a munkát. Mert hát nem mindegy, hogy motor olajok közül lehet választani, vagy olajos motorok közül – ahogyan azt az ősi kelta bölcselet is tartja! Szóval első körben én szereztem egy jó szerelőt, akire rá merem bízni az autómat és vele egyeztetve szoktam beszerezni mindent, amire épp szükség van az aktuális szervizhez. Ő ajánlotta nekem az olajwebshop.hu webáruházat, ahonnan könnyen és kedvező áron tudok mindig megrendelni mindent.

A motor olajok terén valami egészen döbbenetes választékkal bírnak. Bár persze én nem értek ehhez a témakörhöz, lehet, hogy ez nem is olyan sok, de laikus szemmel a 17 márka csupán a motor olajok terén az nem tűnik kevésnek. Ráadásul mindegyik olyan, hogy még az én hozzá nem értő fülem is hallott már mindegyikről valamilyen formában, vagy a Forma-1-ben, vagy más motorsport kapcsán, vagy csak a nagy olajcégek által. Márpedig amivel úton-útfélen összetalálkozik az emberrel, az végülis csak nem lehet olyan rossz, nem?! Pláne sőt, hogyha a profik is ezeket a termékeket ajánlják.

Az olajwebshop.hu-n több bejegyzés is olvasható ebben a témakörben, ahol arról elmélkednek az alkotók, hogy vajon kitolható-e valahogy a motor olajok csereperiódusa, vagy ez csak tévképzet. Érdemes elolvasni a cikket, mert szerintem sok téves elképzelést felülír, de ha csak a konklúzió érdekel benneteket: nem tanácsolják, hogy kihagyjátok, vagy kitoljátok az olajcserét. Kövessétek a szerelői utasításokat és az autók korának megfelelően vigyétek olajcserére a kocsit, higgyétek el, hogy meghálálja majd – az élettartamában.

További érdekességeket találhattok például a viszkozitással kapcsolatosan, ami alapvető fontosságú a motor olajok kapcsán. Ez az a tulajdonság ugyanis, ami megmutatja, hogy mennyire folyós ez az anyag. Értelemszerűen itt az anyagnak a hőmérsékletfüggése is nagyon érdekes lesz, nem véletlenül vannak olyan fokozatok meghatározva a SAE szabványos jelölésben, hogy hány foktól hány fokig érdemes használni azt a bizonyos olajat. Ha szeretnétek ebben a témában egy kis jártasságot szerezni, az olajwebshop.hu oldalán van rá lehetőségetek.

Arra is kitérnek egy írásukban, hogy megéri-e szintetikus olajat vásárolni, vagy sem. Bevallom, ezt az írást még nem olvastam és én sem ismerem a konklúziót, szóval ha átfutjátok és találtok benne érdekességet, akkor köszi, ha ezt velem is megosztjátok valamilyen csatornán!

Addig meg csak simán megéri naprakésznek maradni azzal kapcsolatban, hogy milyen motor olajok vannak az olajwebshop.hu webáruházban, már csak azért, mert mindig vannak akciós árú termékeik. Nem mondom, hogy én éjjel-nappal ezt sasolom, de azért szerintem érdemes megnézni, hogyha épp vásárlás előtt álltok, hogy akkor milyen kedvezmények vannak egyes cikkekre. Ki tudja, végül is mindenki járhat szerencsével egyszer-egyszer.

Most például pont van akciós a motor olajok között is, de van váltóolaj és hidraulikaolaj is, amit kedvezőbb áron adnak, mint máskor. A kedvezmények az egészen kicsi 5%-tól egészen a már komolynak mondható 35%-ig terjednek, történetesen pont a motorba való olajon van a legnagyobb engedmény, tehát aktuális a cikkem abból a szempontból is, hogy most is érdemes körülnézni a weben, mert vannak ide vágó akciók. Ha magatoknak szeretnétek elvégezni a műveletet, akkor érdemes mellé egy olajleeresztő kannát is venni, ami most szintén kedvezményesen rendelhető meg a motor olajok mellett az olajwebshop.hu-ról.