Hatékonyan elvégezhető a medence szigetelés

medence szigetelés

Amikor odakint tombol a forróság, akkor érthető módon vágyunk a hűvös szobába, ahol lazíthatunk. A másik kiváló lehetőség a felfrissülésre egy alapos fürdőzés. Ha van a közelben egy szabadtéri strand, akkor szerencsések vagyunk. Amennyiben nincs lehetőség kimozdulni, de van egy méretes udvar, akkor bátran megtervezhetjük a saját fürdőhelyiségünket kis kreativitással. Tegyük félre a felfújható medence ötleteket és vágjunk bele bátran egy eredeti készítésébe. Ehhez csak némi tervezés, a hely előkészítése, betonozás és végül a medence szigetelés fog kelleni. Nem szabad elfelejteni, hogy egy ilyen víztározó csak pontosan meghatározott menetrend mentén épülhet, amit különféle szabványok mutatnak.

A beton vastagsága, a vasalás kiképzése mind mérvadó, ha nem szeretnénk rövid időn belül ujjnyi méretű repedéseket látni a falán. A medence szigetelés egy másik kérdés, mivel ennek ki kell bírni az akár több oldalból érkező víznyomást. Ami közvetlenül esik rá az csak az érem egyik oldala, mert történhet szivárgás alulról felfelé, aminek szintén muszáj gátat szabni. Ha valamin, akkor ezen nem éri meg spórolni. De mivel történhet hatékonyan a medence szigetelés? Sikalastic®-152 kétkomponensű cementhabarcs garantáltan alkalmas a feladatra.

Ez kifejezetten beton védelméhez lett kialakítva. Kellően rugalmas, ami gátat szab az esetleges anyagmozgásokból eredő repedések kialakulásának. A medence szigetelés mellett egyéb víztartó és elvezető szerkezetek felületének javítására alkalmazható. Még a gipszkarton felületekre is felvihető, amiket páraállóvá tesz ilyen formában. Bátran vessük be, ha szükség merülne fel rá.