Harc a csomagtartó tisztaságáért?

Az autó csomagtartójának megvédése nem igényel sok erőfeszítést és nagy költséget sem, elég, ha veszünk egy csomagtértálcát és kibéleljük vele a csomagtartó alját.

Kétségtelen, hogy a szennyeződés és a por nem a legjobb útitárs, ezért meg kell védeni az autó belsejét az elkerülhetetlen szennyeződésektől.

A piszkos csomagtartó nemcsak a szállított tárgyak rongálódását okozhatja, hanem a mindenütt jelen lévő szennyeződés is lassan, de biztosan megviselik a csomagtartó eredeti burkolatát.

 

Kiváló védelmet biztosít a csomagtértálca

A gumiból gyártott csomagtértálcák praktikusságuk miatt, szinte teljesen kiszorítják a csomagtartó szőnyegeket a piacról.

 

De miért?

A textilből készült csomagtartó szőnyegek hosszú ideig száradnak, és karbantartásuk is meglehetősen nehéz, ami azt jelenti, hogy használatuk sok kellemetlenséget okoznak.

A jó minőségű gumi csomagtértálca sem a meleg évszakban, de a súlyos fagyok beköszöntével sem fog törékennyé válni. A kevésbé jó minőségű csomagtértálca, nem bír ki nagy hőmérsékletváltozásokat, megrepedhet, ami lerövidíti azélettartamát, akár 2-3 évre és mehetünk új csomagtértálcát vásárolni.

 

A jó minőségnek az előnyei nyilvánvalóak.

Percek kérdése, hogy megtisztítsuk a csomagtértálcát a piszoktól. A foltoknak és a szagoknak semmi esélyük a csomagtértálcával szemben.

A méretpontos csomagtértálca szorosan illeszkedik a csomagtartó aljára. A gyártók szabványos és modelltermékeket gyártanak. Vásárlásnál az autó gyártmányának és modelljének megfelelően lehet kiválasztani a méretpontos csomagtértálcát.

 

Méretpontos, vagy univerzális?

Gyártanakgumiból készült több autó csomagtartójába is alkalmasuniverzális csomagtértálcát is. Az ilyen modelleket a csomagtér méretének megfelelően kell kiválasztani, de mivel nem egyeznek meg pontosan a csomagtartó méretével,nem nyújtanak teljes biztonságot.

Az is igaz, hogy a méretpontos csomagtértálca csak egy adott autóhozideális, máshoz nem.

A tisztaságért folytatott harcban a méretpontos termékek bizonyultak a leghatékonyabbnak.

A textilből készült szőnyegek sem fedik le teljesen a csomagtartó alját, ezért nem elegendőek a csomagtartó elpiszkolódásának megakadályozására.