Eloszlatunk pár gyakori tévhitet a klímaberendezésekkel kapcsolatban

A klímaberendezések az utóbbi években gombaként terjednek, rendkívül megnőtt az érdeklődés, ami nem csoda, hiszen egyre inkább megtapasztalhatjuk saját bőrünkön is a klímaváltozás hatásait. Egy-egy modern légkondicionáló készülék segítségével azonban hatékonyan felvehetjük a harcot a hőséggel. Él a köztudatban azonban néhány tévhit, melyek miatt sokan mégsem mernek belevágni.

A fogyasztás

A legáltalánosabb téveszme a klímaberendezések energiafogyasztása körül alakult ki. Ennek persze van valóságalapja, hiszen a régi, elavult eszközök működéséhez rengeteg energiára volt szükség, ami természetesen a villanyszámlán is meglátszott. Manapság ez már kevésbé jellemző. A gyártók rendületlenül törekednek arra, hogy minél környezetbarátabb és energiatakarékosabb eszközökkel álljanak elő. Ennek fényében ezek a rendszerek nem fogyasztanak nagyságrendekkel többet, mint bármely más háztartási eszköz. Ehhez érdemes hozzáfűzni azt is, hogy megújuló energiaforrásokat alkalmazva tovább növelhető a költséghatékonyság. A napelemekkel működtetett klíma Debrecen városában is egyre gyakoribb.

Nem éri meg a klímával fűteni

A legtöbben nem tudják, hogy a klímaberendezésekkel nem csak hűteni, de fűteni is lehet, vagy sokan, akik ezen ismeret birtokában vannak, úgy vélik, ez a megoldás nem gazdaságos. Kutatások bizonyítják azonban, hogy megfelelő hőszigetelés mellett ez sokkal költséghatékonyabb, mint a fával, gázzal való fűtés. A rezsiárak növekedése miatt ez méginkább hangsúlyozandó. A klíma Debrecen városában, vagy bárhol az országban jó alternatívát jelent.

A zaj

A nyári hőségben éjszaka sem könnyű pihenni, viszont egy légkondicionáló ezen is segíthet. Ugyanakkor sokakat a zajok jobban zavarnak az alvásban, mint a hőség, így inkább nem vásárolnak klímát. Ennek oka egy újabb tévhit, miszerint a beltéri egység nagyon zajos, hangosan búg és zavaró. Ez a tapasztalat szintén visszavezethető a régebbi modellekre, de ma már tulajdonképpen minden klíma csendes üzemmódban működik, garantáltan nem lesz zavaró hangja a beltéri egységnek. A csendes klíma Debrecen, vagy más nagyváros lakói számára fontos kritérium a panelházak vékony falai miatt.

Allergia és megbetegedések

Az allergiával küzdők életét nyáron nem csak a hőség nehezíti meg, hanem a magas pollenkoncentráció is rátesz egy lapáttal. Nehéz védekezni ez ellen, azonban a rendszeres portalanítás, takarítás segíthet. Sokan úgy vélik, éppen ezért nem tudnának légkondicionálót vásárolni, mivel az egyrészt felkavarja a háziport, másrészt bejuttatja a polleneket a lakásba. A modern split klímák kétféle képpen is meggátolják a pollenek, baktériumok bejutását, felkavarását. Az egyik módszer a szűrőkkel történő védekezés, mely önmagában is hatékony, azonban ha ez nem lenne elég, vannak modellek, melyek már nem szűrőket, hanem ionizációs technológiát alkalmaznak. A káros lebegő anyagokat elektromos töltéssel távolítják el a levegőből.

 

Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy időről-időre szükséges a klíma belsejének megtisztítása, a karbantartás. Ezt érdemes szakemberekre bízni, hiszen a házilag végzett tisztítás nem 100%-os módszer.  Debrecen városában és környékén a World Klíma Debrecen segíthet Önnek is a karbantartásban.

 

A World Klíma Debrecen modern termékek hatalmas választékával, valamint a munkatársak szakmai tudásával és odaadásával várja ügyfeleit!