A vízszigetelő lemez jelentősége és használata az építőiparban

vízszigetelő lemez

A vízszigetelés kritikus eleme minden épületnek, mivel védelmet biztosít főként a nedvesség és más a környezeti hatások ellen. Az egyik legnépszerűbb megoldás ezen a területen a bitumenes vízszigetelő lemez alkalmazása, aminek használata számos előnnyel jár.

Miért érdemes a vízszigetelő lemez mellett dönteni?

A bitumenes vízszigetelő lemez rendkívül hatékonyan teszi a dolgát, mivel erős, rugalmas és mindenekelőtt vízálló réteget képez. Ennek a típusú szigetelésnek a jelenléte előnyös a hosszú élettartama miatt, valamint minimalizálja a karbantartási igényeket és megóvja az épület szerkezetét a károsodásoktól. A vízszigetelő lemez megfelel lapostetők, pincék, álépületek, erkélyek, teraszok esetében egyaránt. A Sika komplett szigetelési rendszerei vékonyak, még alacsony hőmérséklet esetén is könnyen beépíthetők minden nehézség nélkül.

Hogyan alkalmazható a vízszigetelő lemez?

A vízszigetelő lemez alkalmazása során fontos a megfelelő előkészítés és a precíz, szakszerű telepítés. A lemez le- vagy felrakása előtt a felületet alaposan meg kell tisztítani, simítani és szükség esetén alapozóval kell kezelni (kelősíteni), hogy biztosítsuk az optimális tapadását. A vízszigetelő lemez átfedéssel legyen mindig rakva és lángforrasztással vagy speciális ragasztókkal kell összehegeszteni, így biztosítva a vízzáró réteg folytonosságát. Magas víznyomás esetén akár több rétegben érdemes felvinni, ezzel fokozva az ellenállóságot a nedvességgel szemben. A vízszigetelő lemez minden téren megtérülő befektetést jelent, hiszen rengeteg utólagos munkától kímél meg bennünket. Érdemes kiaknázni az előnyeit!