A vászonképek hatása a hangulatunkra

A faliképek elengedhetetlen kellékei otthonunk dekorálásának. Nem csak, hogy képesek felvillanyozni az üres falakat, de még a kedélyállapotunkra is hatással vannak. A vászonkép készítés például az egyik legfelkapottabb képkidolgozási eljárás – nem véletlenül.

Vászonkép készítés: költséghatékony, ízléses és személyre szabott

A színek és formák jelentős hatással lehetnek a hangulatunkra, és ez különösen igaz, ha az otthonunkról van szó. Egyes elemek a boldogság és a pozitivitás érzését keltik, míg mások akár nyomasztóak is lehetnek. A falak, bútorok és dekor eszközök (pl. vászonkép készítés) megjelenésének kiválasztására tehát érdemes időt szánni, hogy egy olyan kényelmes és hívogató teret hozzunk létre, amelybe öröm lesz hazatérni.

A vászonképek során az általad választott digitális fénykép egy rugalmas pamutvásznon fog életre kelni. Ami igazán különleges benne, hogy a képnek nem lesz látható kerete, hanem a szélek tovább futnak majd = valódi 3D térhatás érhető el! Már-már az az érzése lehet az embernek, mintha megelevenedve a fénykép és valósággá formálódna. Amennyiben igazán élethű és tartós műalkotások után nézelődsz, ott van például a Vászonkép Webáruház, akik ultramagas felbontású HP nyomtatókkal dolgoznak, és vízbázisú festékekkel elevenítik meg a digitális képeidet.

Fontoljuk meg a színeket, formákat, témákat a vászonkép készítés során

A vászonképek témája: a zöldellő természetet, tájképeket ábrázoló képek például a nyugalom és a csend érzetét keltik, egy színpompás virágcsokor képe életerőt sugall, egy aranyos kis állat pedig azonnal barátságos hangulatot áraszt. A nagyvárosokat, építészeti remekműveket rejtő képek felpörgetnek energiával, így megkapó választás lehet dolgozószobába. A szeretteinkről készült képek pedig az összetartozás és a nosztalgia érzését keltik, míg az inspiráló idézetek, motivációs képek megerősítést és bátorítást nyújtanak.

A vászonképek színe: a meleg színek, akárcsak a piros, a narancs és a citromsárga energizáló és élénkítő hatásúak, így olyan helyiségbe tegyük, ahol nem a lustálkodás kerül előtérbe. A hűvös színek, akárcsak a kék, a zöld és a lila általában nyugtatólag és lazítóan hatnak az elmére, így jó választás oda, ahol kikapcsolódásra vágyunk, például a hálószobába. A semleges színek (fehér, szürke, bézs) pedig az egyensúly és letisztultság érzetét teremtik meg.

A vászonképek elrendezése: a sima, lekerekített keretű faliképek – csak úgy, mint a vászonkép készítés – békés érzést, míg a szögletes vonalakkal rendelkezők ridegebb, szigorú hatást kelthetnek. Az elrendezés tekintetében harmóniát sugallhat, ha egy nagyobb faliképet választunk például a kanapé fölé, vagy több kisebbet csoportosítunk egymás mellé vagy négyzet alakban. Ezzel ellenben az absztrakt kinézetű elrendezések inkább izgalmat és lendületet adnak, ilyen például a többrészes vászonkép is, ami nem mellesleg ultramodern megjelenést kelt. A méretek tekintetében nem kell kompromisszumot kötnöd, ha a Vászonkép Webáruházat választod, hiszen náluk legalább 140 féle képméret közül választhatsz, sőt még többrészes vászonképek is elérhetőek náluk!