Nincs több SMS vezetés közben

Az ORIGOsafe segítségével kisebb eséllyel leszünk közlekedési baleset résztvevői.

 

Tízből hét közlekedési balesetért a tengerentúlon a vezetés közben való SMS-írás a felelős, egy technológiai kutatóintézet jelentése szerint pedig közel 23-szor nagyobb eséllyel leselkedik ránk veszély abban az esetben, ha épp üzenetet pötyögünk valakinek a telefonunkon. Ezen adatok hatására a Virginia Tech bemutatta az ORIGOSafe-et, ami egészen egyszerűen megtiltja nekünk ezt. Segítségével addig nem adhatjuk rá a gyújtást az autóra, amíg be nem helyezzük okostelefonunkat a számára kialakított, kazettás magnó-szerű nyílásba. Az egyszerű termék (miért nem nekünk jutott ez eszünkbe? – gondolhatjuk ilyenkor mindig) megoldást jelenthet a mindennapi felhasználásban, de az autókölcsönzők és az autóflottával rendelkező cégek is hasznát vehetik.

Menetközben ugyan a készüléket eltávolíthatjuk, de a hangszórókkal is összeköttetésben lévő ORIGOsafe ezt kedves visítással hálálja meg. Nem csak biztonsági feladatokat lát azonban el a rendszer, hanem természetesen az eszközünk töltését is elvégzi, sőt, Bluetooth-on át hívásokat is fogadhatunk vele – annak ellenére, hogy ennek is megvan a maga veszélye, de még mindig elhanyagolható a fentebb említetthez képest.

A 279 dolláros áron (kb. 65 ezer forint) nemsokára bemutatkozó kiegészítő a gyártó oldaláról már előrendelhető. Amennyiben ezt az összeget meg szeretnénk spórolni, nemes egyszerűséggel némítsuk le csilivili okostelefonunkat, kapcsoljuk ki a rezgő jelzéseket, hajítsuk az eszközt a hátsó ülésre és használjunk Bluetooth-headsetet.