Mindegy, hogy lakhelye Pest vagy Buda, innen legyen implantátuma!

A helyes fog- és szájápolás nagyon fontos része az életünknek. Ha erre hamarabb ráeszméltem volna, akkor talán most nem a teljes felső fogsor implantátum ára miatt kellene aggódnom úgy, hogy még 30 éves sem vagyok. Utólag visszatekintve már sajnálom, hogy olyan keveset törődtem a fogaim egészségének megőrzésével. Szerencsésnek érzem magam, hogy ugyan mára elég sok problémám akad a fogaimmal, de találtam egy csodálatos fogászati rendelőt, akikhez bármilyen probléma esetén nyugodt szívvel fordulhatok. Nekik köszönhetően már a teljes felső fogsor implantátum ára sem olyan ijesztő, mivel ebben a rendelőben igazán kedvező áron dolgoznak, és ráadásul a pénzedért valódi minőséget kapsz cserébe!

A tapasztalataim alapján összeszedtem néhány dolgot, amit jobb nem csinálni vagy elkerülni, ha azt szeretnénk, hogy egészséges, szép fehér fogaink legyenek jó hosszú ideig:

  • Ne hagyd ki a fogmosást! Fontos, hogy megmosd a fogaidat minimum napi kétszer. Akármennyire is kell sietned reggel, és akármennyire is azt érzed, hogy semmire sincs időd, ne a fogmosás legyen az, ami háttérbe szorul a teendők listáján, mert talán a szájszag elkerülése érdekében megteszi egy mentolos rágó, de a fogaid tisztaságát nem fogja pótolni. Ugyanígy este is: akármilyen fáradtnak érzed magad, és akármennyire is legszívesebben csak bedőlnél az ágyba abban a pillanatban, hogy hazaérsz egy hosszú nap után, azért a fogadat még mindenképpen mosd meg előtte, mert súlyos következményei lehetnek a kimaradt fogápolásnak. Emellett ha teheted, használj fogselymet és szájvizet is: a fogselyem segít, hogy alaposan meg tudd tisztítani a fogközöket is (erre akár fogköztisztító kefét is használhatsz), a szájvíz pedig olyan helyeken is tisztaságot varázsolhat a szádba, ahová a fogselyem vagy a fogkefe nem érhet el.
  • Kerüld a sok cukros és szénsavas üdítő fogyasztását! A cukros innivalók elősegítik a kórokozók kialakulását, a szénsavas üdítők pedig roncsolják a fogzománcot, így lassan tönkreteszik a fogainkat.
  • Kerüld az egészségtelen ételeket! Vannak ételek, amik különösen egészségesek a fogaink számára, ilyen például a hal, a zöld zöldségek, a diófélék és a magvak, a leveles zöldségek, a magas rosttartalmú gyümölcsök és zöldségek, a tengeri ételek. Ezek nem mellesleg a szervezetünk többi része számára is nagyon jó hatással vannak, így az egészségtelen zsíros gyors ételek helyett mindenképpen megéri ezeket fogyasztani.
  • Ne dohányozz! A dohányzás következményeképpen elszíneződhetnek a fogaink, és a szájban kialakuló rákos betegségek kialakulását is jobb elkerülni.
  • Ne hagyd ki a fogászati szűrővizsgálatokat! A fogaid felé van még egy nagyon fontos kötelességed: évente minimum 1-2 alkalommal ellátogatni fogfájás nélkül is a fogorvosodhoz egy-egy ellenőrzésre. Ez nagyon fontos, mivel amikor te még nem is érzékelsz az alakuló félben lévő problémából semmit, a fogorvosod a szakértelmének és a modern fogászati eszközöknek köszönhetően már a bajra utaló fájdalom vagy jelek előtt is fel tudja fedezni a gondot, ezzel csírájában elfojtva azt – ezzel pedig igen sok kellemetlenségtől megkímél téged.

Ha visszautazhatnék az időben oda, ahol még teljesen rendben voltak a fogaim, akkor ezeket az alapvető szabályokat biztosan betartanám, és akkor talán még most is egészséges fogsort mondhatnék magaménak.

Ha azonban hozzám hasonlóan első körben te is elrontottad a fogaid egészségének megőrzését, akkor sincsen semmi veszve még! A Fogorvos Budapest munkatársai odaadó munkájuk, szakértelmük, és remek modern eszközeik segítségével újra gyönyörű mosolyt tudnak varázsolni az arcunkra, és mindig készen állnak, hogy gyors és precíz munkát végezzenek a kezelések alkalmával!