Librabet – A belső design-hoz kell tehetség?

librabet

Minden, ami design alapjáraton a kreatív emberek szakterülete, legalább is ez az alapfeltevés, és az, hogyha valaki designer, akkor minden bizonnyal kreatív, jó érzéke és ízlése van, kifinomult stílusa. Felmerül azonban a kérdés, hogy kell-e ehhez a jó ízléshez, érzékhez veleszületett tehetség, vagy más egyéb formája van ennek a készségnek?

A kérdés azért merült fel bennem, mert egy nagyon jó barátom álma, hogy belső design munkákat végezhessen, de úgy gondolja, hogy mivel alapjáraton inkább egy reál beállítottságú személy, nem lenne kellő kreativitása és tehetsége ehhez. Nekem viszont meggyőződésem, hogy ehhez nincs szükség olyan tehetségre, amit munkával ne lehetne előhívni.


A gondolatot egyébként az indította el benne, hogy gyakran jár vendégségben embereknél, és vannak ötletei azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne átrendezni mások lakását, és a sajátját is rendszeresen alakítgatja. A design korábban inkább az olyan online platformok esetében érdekelte, mint amilyen a Librabet. Ez azért van, mert a Librabet gyakori látogatójaként felfedezte, hogy milyen klassz ennek a felületnek a design-ja, és mennyire tehetséges lehetet az, aki ezt a design-t kialakította.

Én is megnéztem a Librabet oldalát, és alá kell írnom, valóban egy klasszul kialakított oldal, azzal viszont nem értek egyet, hogy ezt kizárólag olyan emberk vagy csapat hozhatta létre, amelyik vele született tehetséggel rendelkezik. Szerintem ezt az egészet tanulással is simán el lehet sajátítani, illetve sokat segíthet, ha az ember rendszeresen néz mondjuk olyan műsorokat, amelyek lakberendezéssel foglalkoznak. Ha már visszatérünk a lakberendezés témájához.

Szóval igyekeztem őt arra bátorítani, hogy ne adja fel ilyen könnyen az álmait, csak azért, mert úgy gondolja, hogy alapjáraton ő más beállítottságú. Amennyiben érdeklődik a lakberendezés világa iránt, és szeretne ezen a szakterületen elhelyezkedni, akkor mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy ezt megtehesse.