A vonalkódolvasók a vállalati hatékonyság motorjai – itt a legmodernebb eszközök!

A vállalati hatékonyság szempontjából ma már elképzelhetetlen lenne a vonalkódolvasók nélküli munkavégzés. Ezek a kis eszközök, melyek láthatatlan információkat tárnak elénk, kimagasló teljesítménnyel bírnak. A technológia dinamikusan fejlődik, és az újabb modellek már képesek olyan feladatok elvégzésére, melyekről korábban csak álmodoztunk.

Cikkünkben áttekintjük a legkorszerűbb vonalkódolvasókat, hogy ezáltal segítsünk megtalálni a vállalatok számára optimális eszközöket. Készen áll megismerni a vállalati hatékonyság legmodernebb motorjait? Vágjunk is bele!

A vonalkódolvasók szerepe a vállalati hatékonyságban

A vonalkód olvasók a vállalati termelékenység fokozásának elengedhetetlen eszközei. Ezek a kis méretű, ámde nagy teljesítményű eszközök lehetővé teszik a precíz adatgyűjtést, azaz a termékek és eszközök pontos azonosítását a vállalati folyamatok során. Ennek révén pedig gyorsabbá, gördülékenyebbé válnak a munkafolyamatok, ami hosszú távon a költségek csökkenését és a profitabilitás növekedését eredményezi.

Az üzleti folyamatok hatékonyságának növeléséhez a vállalatoknak kritikus fontosságú a megfelelő eszköz kiválasztása, ami illeszkedik az adott feladatokhoz és az alkalmazási környezethez. Ezért érdemes alaposan megvizsgálni a vállalat specifikus igényeit, mielőtt a választás megtörténik.

 

A legmodernebb 1D vonalkódolvasók

A szkennerek esetében nemcsak a kétdimenziós kódok olvasására képes eszközök megjelenése jelent korszerűsítést, az egydimenziós készülékek is jelentős fejlesztéseken estek át. A legújabb 1D vonalkódolvasó modellek nem csupán az alapvető azonosítási feladatokat látják el precízen, de további előnyökkel is szolgálnak, többek között a sebesség, az adatfeldolgozás eredményessége és a megbízhatóság terén.

Nézzünk három 1D-s olvasót, amelyek a vállalati igényeknek garantáltan eleget tesznek!

 

Zebra LI4278 1D vonalkód olvasó

A gyártó nem mindennapi készülékével magasabb szintre emelhető az egydimenziós vonalkódok olvasása. A modell a kódokat messzebbről és gyorsabban olvassa a kategóriájában elérhető szkennereknél. Egy hagyományos kódot akár 76 cm távolságból is simán, a másodperc törtrésze alatt beolvas.

A készülék főként a kiskereskedelemben jelent nagy előnyt, segítségével ugyanis pillanatokon belül beolvashatók a hűségkártyák, illetve az ajándék kuponok.

 

Honeywell Voyager 1202g 1D vonalkód olvasó

Az amerikai gyártó legnépszerűbb egydimenziós lézere a Voyager 1202g. Az eszköz legfőbb előnye, hogy egy töltéssel akár egy 12 órás műszakot is gond nélkül lenyom. Továbbá jókora pozitívuma, hogy „auto-scan” üzemmódban is használható, amikor az indító gomb megnyomása nélkül is folyamatosan pásztáz. Ennek köszönhetően jóval kényelmesebb és gyorsabb lesz a munkavégzés.

A szkenner alkalmazható a kiskereskedelemben, illetve az ipar számos területén.

 

Zebra LI3608-ER 1D vonalkód olvasó

Az LI3608-ER a Zebra egydimenziós ipari vonalkódolvasója, amely legfőbb tulajdonságai az ellenállóképesség, a megbízhatóság, illetve az értékállóság. A készülék az extrém igénybevételt is jól bírja, ugyanis ütésálló és vízálló.

A szkenner raktári környezetben, illetve a gyártósorok mellett is tökéletes munkát végez.

 

A legmodernebb 2D vonalkódolvasók

A kétdimenziós szkennerek kiválóan alkalmasak az egy- és kétdimenziós kódok gyors és precíz beolvasására is, valamint számos további előnnyel rendelkeznek.

A 2D-s modellek kiváló teljesítménnyel párosítva számos olyan extra funkciót kínálnak, amelyek a vállalati adatkezelést magasabb szintre emelik. A sebesség, az adatfeldolgozás és a megbízhatóság terén nyújtott fejlett technológia révén ezek az olvasók a modern vállalkozások nélkülözhetetlen eszközei.

Nézzünk meg három kiemelkedő 2D vonalkódolvasót, amelyek a vállalati elvárásoknak tökéletesen megfelelnek!

 

Honeywell Voyager 1350g 2D vonalkód olvasó

 

A Honeywell belépőszintű szkennere ár-érték arányban az egyik legjobb választás a kétdimenziós olvasók között. Egyik legnagyobb előnye, hogy 20 százalékkal kisebb a súlya, mint egy átlagos vonalkódolvasónak. Az eszköz az 1D és 2D kódokat is gond nélkül olvassa, ezáltal gazdaságos megoldást kínálva az adatrögzítési folyamatok széles köréhez.

A Voyager 1350g-t az amerikai gyártó általános célú felhasználásra tervezte. Igénybe vehető személyzeti vagy szállodai regisztrációhoz, színházi jegyek ellenőrzéséhez, illetve kórházakban és iskolákban való használatra is.

 

Zebra DS2208 2D vonalkód olvasó

A legújabb Zebra szkenner költséghatékony, strapabíró és remek olvasási képességgel rendelkezik. Az olvasó akár 37 cm távolságból, bármely irányból leolvassa akár a rossz minőségű kódokat is. Sikeres olvasás esetén az eszköz felső részén található LED és a csipogó is tájékoztatást nyújt arról, hogy leolvasta a kódot.

A Zebra alapvetően a kereskedelmi egységek számára tervezte készülékét, leginkább a kis és közepes méretűeknek.

 

Zebra DS3678 HD vonalkódolvasó

A Zebra ipari olvasói közül az egyik legkiemelkedőbb a DS3678 HD, mely hihetetlen ellenálló képességgel bír. A robusztus eszköz miatt akkor sem kell aggódni, ha 2,4 méter magasságból kemény felületre esik, ugyanis a gyártó még ebben az esetben is garantálja a sértetlenségét.

A szkenner a gyártás területén, illetve a raktárakban is kiválóan megállja a helyét.

Fontos hangsúlyozni, hogy az optimális vonalkódolvasó jelentősen befolyásolja a vállalatok hatékonyságát. A megfelelő választással munkafolyamatok nemcsak könnyedén, gyorsan és pontosan zajlanak, de jelentősen növelhető a produktivitás mértéke is.

 

Az IBCS Hungary széles kínálatára a vonalkód olvasók beszerzése során is számíthat!