A stretch fólia szerepe a csomagolástechnikában

stretch fólia

A stretch fólia, a modern logisztika és csomagolástechnika egyik csúcstechnológiájú terméke. Ez a rugalmas, átlátszó műanyag filmbevonat kritikus szerepet tölt be az áruk tárolásában és szállításában, megkönnyítve a vállalatok életét azzal, hogy biztosítja termékeik integritását és biztonságát a globális ellátási láncok labirintusában. De mi áll ennek a látszólag egyszerű terméknek a hátterében? Nézzük meg kicsit közelebbről!

Mi pontosan az a stretch fólia?
A stretch fólia egy rendkívül rugalmas, átlátszó polietilén anyag, amit kifejezetten az áruk raklapra történő rögzítésére és védelmére fejlesztettek ki. Képessége, hogy akár 300%-kal is meg tud nyúlni eredeti hosszúságához képest anélkül, hogy elszakadna vagy elveszítené alakját, rendkívül hasznos a különböző méretű és alakú termékek szállításánál. A leggyakrabban az áttetsző stretch fólia az, amivel találkozhatunk, de választható belőle akár teljesen fekete kivitel ugyanúgy.


Mire alkalmas a stretch fólia?
A stretch fólia alkalmazása szinte korlátlan. Az élelmiszerektől kezdve az elektronikai eszközökig, bútoroktól az építőanyagokig mindenfajta termék rögzítésére és védelmére használható. Kiválóan megfelel a termékek páratartalom, por és egyéb szennyeződések elleni védelmére, miközben a szállítás során biztosítja a rakomány stabilitását. A stretch fólia felhelyezése nagyon egyszerűen megoldható kézzel, vagy speciális applikátorral. A webmaxx.hu oldalon többféle típus közül választhatunk kis és nagytételben egyaránt. Gondoskodjunk egyszerűen az áruk védelméről minden egyes szállítási alkalom során a stretch fólia bevetésével.